חוסכים בקטן – מרוויחים בגדול
בזמן שאנחנו שוברים את הראש בניסיון לחסוך בהוצאות, יש לא מעט הוצאות "קטנות" שמסתתרות מתחת לאף ומסתכמות למאות ואפילו אלפי שקלים בשנה שניתן לחסוך ובקלות

בניסיון למצוא דרכים לחסוך אנחנו לא פעם מפספסים את הדרכים הקטנות לחסוך בהוצאות משום שהן נראות שוליות. אנחנו משלמים על ההוצאות הקטנות האלה באופן אוטומטי ולא עוצרים לחשוב על כך שבשורה התחתונה ולאורך שנה שלמה הן מצטברות להוצאה לא קטנה. חיסכון בהוצאות השוטפות הקטנות לא דורש שינוי בהרגלי החיים ובהחלט מסייע לתת דחיפה בכיוון הנכון לצמצום ההוצאות ולהגעה לאיזון כלכלי.
אספנו עבורכם 8 טיפים לקיצוץ בהוצאות השוטפות – לגזור ולעשות:
1. לחשוב על כל טיפה
ידעתם שכל דייר ביחידת מגורים זכאי לכמות של 7 מ"ק לחודשיים בתעריף מוזל? כל מ"ק מעבר לזה מחושב בתעריף יקר יותר. אם חשבתם שמספר הדיירים מעודכן לפי רשומות משרד הפנים אז תחשבו שוב: צריך לעדכן את תאגיד המים באמצעות טופס מיוחד וספח תעודת הזהות מה מספר הנפשות, אחרת ברירת המחדל תחושב לפי 2 נפשות בלבד. כך שאם הצטרף לאחרונה ילד למשפחה או אם אתם יותר משני שותפים בדירה, עדכון מספר הנפשות יכול להוזיל מהותית את חשבון המים, ואף לזכות אתכם רטרואקטיבית על חשבונות שכבר שילמתם.
2. אז לפחות שהטלוויזיה תהיה קצת יותר זולה
עוד הוצאה לא קטנה שיורדת באופן אוטומטי: שירותי הטלוויזיה. יותר ויותר משפחות עוברות לצריכת תכני טלוויזיה ברשת באמצעות ספקי תוכן זולים יותר, ולא צריך יותר מסטרימר או טאבלט ישן. אם נשארים עם ספקי התוכן הקיימים, מומלץ לבחון אם שירות משולב של טלוויזיה ואינטרנט יעלה פחות. שימו לב שגם לחבילות מוזלות יש תאריך תפוגה ולאחריהן מתעדכן שוב המחיר באופן אוטומטי. מומלץ לציין ביומן לפני סיום החבילה ולפנות למוקד השירות לקבלת הצעה חדשה ואטרקטיבית.

3. להכיר את הזכויות גם מול הרשויות
שינויים במצב המשפחתי או התעסוקתי, כמו חופשת לידה, או מעבר בין עבודות, יכולים להיות סיבה להחזרי מס. אם חל שינוי מהותי כלשהו יש לפנות למס הכנסה כדי להסדיר את העניין ולקבל את ההחזר. יותר מזה, לא פעם קיימות זכאויות להנחות שונות, אם בתשלומי ארנונה או בתשלומי החינוך השונים ומומלץ להיכנס לאתרים הרלוונטיים ולבחון אם מגיעות לכם הנחות.
4. ומה עם כרטיסי האשראי?
השאלה אינה האם צריך כרטיסי אשראי, אלא כמה באמת צריך. חשוב לזכור שבעלות על כרטיס אשראי לרוב דורשת עלות דמי חבר או מספר מינימלי של פעולות. לכן, כדאי לא להחזיק בארנק כרטיסי אשראי שאנחנו לא משלמים באמצעותם אבל משלמים עליהם. מה עושים? מבטלים כרטיסים שלא צריך.
5. הסעיף: ביטוח
אין ספק שחשוב להיות מבוטחים, אבל אין שום סיבה לביטוחים כפולים או סעיפים מיותרים. מעבר על תכניות הביטוח והפנסיה, בחינת הסעיפים השונים ובדיקה של כפל ביטוחי הם חלק מבדיקה תקופתית שכדאי לבחון אחת לשנה.

6. בדיקה תקופתית של חשבון הבנק
עבור חשבון הבנק אנחנו משלמים בעיקר באמצעות עמלות. כל שורה שנכתבת בחשבון הבנק דורשת תשלום וזו הסיבה שכדאי לתכנן תשלומים נכון. למשל הוראות חיוב חשבון עדיף להעביר לכרטיס האשראי על מנת למנוע את העמלה. מומלץ להשתמש עד כמה שניתן באמצעים דיגיטליים ולהימנע מלגשת לפקיד אם אין צורך. בנוסף, כדאי לבדוק את מסלול העמלות בחשבון הבנק ולראות אם ניתן לצמצם את השורה התחתונה, לרוב זה אפשרי. עוד דבר שכדאי לחשוב עליו הוא סקר שוק: לא פעם אנחנו נשארים באותו חשבון ובאותו בנק כי נוח, הנוחות הזו לפעמים עולה כסף. פעם בכמה זמן מומלץ לערוך השוואה בין הבנקים. מעבר בנק אינו מהלך מסובך והוא בהחלט יכול לחסוך כל חודש בהתאם לתנאים.
7. הסלולרי שעולה לנו
לא רק הטלפון צריך להיות חכם, גם אנחנו ולכן כדאי מאוד לערוך לפחות פעם בשנה סקר שוק לבחון את עלויות החבילה. בדקו מהו המחיר הממוצע מול המחיר שאת משלמים ואם אינכם מרוצים פנו לנציג השירות או ערכו סקר שוק לאיתור חבילות משתלמות עבורכם. גם אם השגתם חבילה ממש משתלמת יש לזכור שגם היא נגמרת וחשוב לחדש חבילות בזמן.
8. קניות חודשיות
קניות הן אחד הסעיפים הגדולים בתקציב המשפחתי. איך קונים נכון? באמצעות אימוץ דפוסי צריכה נכונים. מומלץ לערוך רשימות קניות ולא לחרוג מהן ובעיקר לחלק את הקניות. את המוצרים הגדולים, חומרי הניקיון, השימורים, המצרכים היבשים והשתייה מומלץ לקנות באחת מרשתות הדיסקאונט אחת לחודש – חיי המדף של המוצרים האלה ארוכים ופער המחירים גדול. את הקניות השבועיות ניתן להחליף בקניה ברשת או באמצעות קניה מבוקרת ברשתות השיווק שכולל בחינת כל שלט "מבצע", בחינה של המחיר ובעיקר היצמדות לרשימה בלי להתפתות למוצרים נוספים.