ללכת בעקבות האפליקציה
ממש רוצים לטייל אבל לא יודעים איך להתחיל עם זה בכלל? לאן, מה עושים שם, כמה זה פופולרי, האם זה מתאים למשפחות? למה לטרוח אם כבר יש את הטכנולוגיה? האפליקציות שיסדרו לכם את הטיול
אין ספק שעכשיו הזמן הכי טוב לצאת לחופשה בישראל ולא סתם הרשתות החברתיות מלאות בתמונות של משפחות בערוצי נחלים, משתכשכים במעיינות או על פסגה של הר. האופציה של חו"ל לא ממש קיימת אבל הצורך בחופשה קיים ועוד איך. גם אתם מרגישים שאתם רוצים לטייל ולנצל את חופשות החגים אבל לא יודעים מאיפה להתחיל בכלל?
אם פעם השאלה "איפה לטייל בשבת" דרשה מאמץ שכלל ליקוט המלצות, מחקר על אטרקציות ומסלולי טיול, פתיחת מפות וחישוב מסלולים, היום כל מה שצריך זה להוריד אפליקציה. ישנן לא מעט אפליקציות המיועדות לטיולים ולכל אחת את היתרונות שלה, מומלץ לבחון את האפליקציות ולראות איזו מהן מתאימה יותר ועונה על כל הצרכים שלכם. הבונוס הנוסף של מרבית האפליקציות הוא האפשרות לחפש עוד רעיונות כשאתם כבר בדרכים.
אספנו עבורכם פרטים על האפליקציות המובילות בחנויות האפליקציות, לכם נשאר רק לבחור וכמובן לוודא עם המקום עצמו משום שהנחיות הקורונה השונות מייצרות מגבלות שכדאי לקחת בחשבון, כמו למשל: מספר מבקרים מקסימלי, שעות פעילות ועוד.

עמוד ענן
אפליקציה בעברית, בחינם, מצריך רישום
האפליקציה הזו מוגדרת כמדריך טיולים חברתי ולרוב כל מיטיב לכת יכיר אותה ובצדק ככלי מצוין לכל מטייל. האפליקציה מכילה מפה טופוגרפית דינמית עם עשרות אלפי נקודות עניין פזורות ברחבי הארץ ומסומנות במפה. נמצאים בה כל אתרי הטיולים הידועים יותר ואלה שפחות, כך שהיא מאפשרת לחפש אתרים ספציפיים וגם לגלות חדשים. כל משתמש יכול להוסיף פרטים, מידע, הסברים ותמונות עדכניות מכל נקודת טיול.
ניתן לשדרג את השימוש באפליקציה על ידי הוספה בתשלום של מפות סימון שבילים מעודכנות.
מפה
בעברית, חודש ראשון חינם ואחר כך בתשלום
פעם לא היה רכב בלי אוגדן של מפה בתא הכפפות, היום הכל ארוז באפליקציה ידידותית למשתמש. באפליקציה מגוון רחב של טיולים בהתאם להגדרות החיפוש שאתם מגדירים: החל מרמת קושי, דרך עונה אופטימלית ועד להעדפות אחרות בהתאם לכם.
לכל מסלול נבחר טקסט תיאורי מפורט, הכולל תצלומים ועדכונים של טיילים אחרים. המפות כוללות סימון שבילים, כשניתן גם להוריד קבצי ניווט, לשמור מסלולים ולהמשיך לטייל ולנווט גם במקומות ללא קליטה.
EZgoing Family
אפליקציה בעברית, חינם
האפליקציה הזו אולי לא מיועדת למיטיבי לכת ויודעי כל שביל, אבל היא נוחה מאוד למטייל המזדמן. באפליקציה 400 מסלולי טיול, פארקים ואטרקציות אחרות המתאימים בעיקר למשפחות. את החיפוש ניתן לדייק על ידי פילטרים שונים בהתאם למסלול הטיול המבוקש, בהתאם לצרכים שלכם (למשל טיול עם עגלה), אורך המסלול המבוקש ועוד. עם בחירת המסלול ניתן לנווט אליו באמצעות waze, בנוסף באפליקציה אפשרות שמכונה "מה בסביבה" למציאת האטרקציות באזור ולהשלמת ההנאה שבטיול.
off-road
אפליקציה באנגלית, אבל ניתן לשנות שפה לעברית, חינם
באפליקציה זו מוצגת מפת ישראל כולה וניתן להתמקד באזורים ספציפיים ולחפש מקומות או מסלולי טיול בהתאם לאזור המבוקש. באפליקציה הזו ניתן לראות לא מעט פרטים על כל מסלול שאתם מתעניינים בו ובנוסף הוא מציע קישורים להרחבות באתרים אחרים. גם כאן יש אפשרות חיפוש ספציפית למסלול מסוים או לאזור מסוים.
Steps
האפליקציה באנגלית אך מאפשרת לכתוב בעברית, בחינם
חשבתם ששום דבר לא יצא מאפליקציות לספירת צעדים, תחשבו שוב. מדובר בפלטפורמה שיתופית גם למסלולי טיול, כולל ציונים ותמונות, וכוללת המלצות גם לאטרקציות ולמסעדות, מה שבהחלט מסייע לתכנון הטיול. בישראל עדיין מומלץ להשתמש בה כתוספת לתכנון הטיול ולא באופן בלעדי כי היא נשענת על שיתופים ולא תמיד יש מספיק חוות דעת על מסלולים.
בנוסף לאפליקציות וכדי להשלים את ההכנה לקראת הטיול, כדאי להציץ באתרים השונים המיועדים לטיולים (כמו קק"ל, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים וגם אתרי טיולים ידועים כמו טיולי, וגם ברשתות החברתיות ובמיוחד בפייסבוק בה יש לא מעט קבוצות טיולים. כך תוכלו לבחור במדויק את הטיול שמתאים לכם ולחזור עם חוויות.